Olomoucké tvarůřžky smažené v masovém obalu
Suroviny
- 300 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 600 g Vepřové maso mleté
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 8 ks Tvarůžky olomoucké malé
 - 2 polévková lžíce Mandle
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Vegeta
 - 0.67 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 359.5 mg
 - Draslík 579.5 mg
 - Vláknina 3296.4 mg
 - Vitamín A 3296.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem a dochutíme vegetou a kari kořením.
 - 
                                2
Olomoucké tvarůžky postupně obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance smíchané s umletými mandlemi a v připravené masové směsi.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, obalené tvarůžky v něm smažíme dozlatova a teplé ihned podáváme.