Švédské masové knedlíčky
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Telecí maso mleté
 - 100 g Strouhanka
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.13 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 215.2 mg
 - Draslík 351.8 mg
 - Vláknina 1520.2 mg
 - Vitamín A 1520.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Strouhanku dáme do mísy, zalijeme smetanou a necháme 15 minut rozmočit. Očištěnou velkou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova.
 - 
                                2
Telecí a libové vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostky. Dvakrát maso přemeleme a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, osmaženou cibuli, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a malé knedlíčky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Při smažení pohybujeme pánvičkou, aby knedlíčky zachovaly svůj tvar. Usmažené knedlíčky vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme teplé. Výpek poprášíme moukou a za stálého šlehání vzniklou šťávu povaříme. Šťáva musí být bez hrudek. Podle chuti ji osolíme a opepříme, knedlíčky dáme na mísu, polijeme šťávou a servírujeme.