Švédské masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Strouhanka
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 30 ml Olej olivový
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 440.2 mg
  • Vláknina 2035.8 mg
  • Vitamín A 2035.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.

  • 3

    Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.

Komentáře k receptu