Tortilla s mletým masem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 7 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika sladká
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Ředkvička
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Tortilla
  • 1 ks Okurka salátová
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 3 ks Bílá cibulka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.24 plátek Anglická slanina
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 397.1 mg
  • Draslík 1137.9 mg
  • Vláknina 12130.1 mg
  • Vitamín A 12130.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu opláchneme a osušíme, z papriky odstraníme jádřinec.

  • 2

    Maso v míse osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou cibulku, jedno vejce a směs dobře promícháme. Z připravené hmoty mokrýma rukama tvarujeme šišky, které ze všech stran opékáme zhruba 10 minut na rozpáleném oleji.

  • 3

    Na suché pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny a přeložíme na talíř. Na výpeku usmažíme ze zbylých vajec volská oka, vejce smažíme z obou stran.

  • 4

    Tortilly na sucho opečeme. Každý plát potřeme lžící majonézy, položíme list salátu, tenké plátky rajčete, plátek opečené slaniny, volské oko a šišku z mletého masa. Takto připravené tortilly srolujeme, spíchneme párátky, překrojíme na poloviny a podáváme.

  • 5

    Jako přílohu podáváme zbylou zeleninu, kterou pokrájíme na menší kousky.

Komentáře k receptu