Masový špíz s houbami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Párky telecí
  • 1 ks Feferony
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 2626.8 mg
  • Vláknina 12419.8 mg
  • Vitamín A 12419.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony a omyté maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Párek nadvakrát přeložíme a střídavě vše napichujeme na špízy.

  • 2

    Oloupaný česnek a očištěnou feferonku nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Potřeme jím špízy a osolíme je.

  • 3

    Oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na plátky nebo na kolečka. Zalijeme zálivkou připravenou rozmícháním octa, soli, pepře a oleje.

  • 4

    Připravené špízy opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Podáváme se salátem z rajčat a cibule.

Komentáře k receptu