Vepřové medailónky Dubeley
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 46 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 1530.5 mg
- Vláknina 7234.3 mg
- Vitamín A 7234.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k bodu varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme dorůžova. 
- 
                                2Žampiony nakrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli a pepře a opečeme. 
- 
                                3Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle. 
- 
                                4Na talíře urovnáme pečené brambory, na ně opečené žampiony a navrch položíme medailonky. Přelijeme výpekem a posypeme sekanou petrželovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        