Vepřové medailónky Dubeley

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Vepřová panenka
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 1530.5 mg
  • Vláknina 7234.3 mg
  • Vitamín A 7234.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k bodu varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme dorůžova.

  • 2

    Žampiony nakrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli a pepře a opečeme.

  • 3

    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.

  • 4

    Na talíře urovnáme pečené brambory, na ně opečené žampiony a navrch položíme medailonky. Přelijeme výpekem a posypeme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu