Vepřová plec na hrášku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 471 mg
- Vláknina 6631.5 mg
- Vitamín A 6631.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky a za stálého míchání opékáme na oleji, až se šťáva vydusí na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou. 
- 
                                2K měkkému masu přidáme okapaný hrášek, podle chuti osladíme a ještě krátce podusíme. 
- 
                                3Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        