Vepřová plec na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1045 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 64.7 mg
- Draslík 314.3 mg
- Vláknina 1658 mg
- Vitamín A 1658 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka. 
- 
                                3Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                4Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme. 
- 
                                5Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        