Bombajské vepřové maso na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Vepřové maso libové
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 94.7 mg
  • Draslík 114.3 mg
  • Vláknina 1812.2 mg
  • Vitamín A 1812.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3380.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej smícháme s kořením, moukou a solí, vložíme na kousky nakrájené maso, necháme minimálně 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Poté smažíme přibližně 10 minut, přidáme rozemletou cibuli a rajčata, po chvíli přilijeme pivo a podusíme do měkka.

  • 3

    Hotový pokrm necháme vychladnout a vložíme do lednice do druhého dne. Před podáváním znovu ohřejeme.

Komentáře k receptu