Ostravská kapustnice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 90.6 mg
- Draslík 460.8 mg
- Vláknina 3386.3 mg
- Vitamín A 3386.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka. 
- 
                                2Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        