Bílé zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 397.7 mg
 - Vláknina 9349.8 mg
 - Vitamín A 9349.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata na malé kousky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Na cibuli vložíme připravená rajčata a po krátkém osmahnutí přidáme zelí. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, zakapeme octem a dusíme doměkka. Hotové zelí podle chuti přisladíme.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu.