Bramborová pánev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1088 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 51 mg
 - Draslík 1401.7 mg
 - Vláknina 16423.8 mg
 - Vitamín A 16423.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, slijeme je a necháme okapat. Druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na proužky, pórek omyjeme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Na pánvi na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme slaninu, necháme zesklovatět pórek a potom obojí vyjmeme z pánve.
 - 
                                4
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme do tuku v pánvi a brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Vložíme zbylé suroviny, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Pokrm podáváme na pánvi.