Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
 - 50 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.1 l Mléko polotučné
 - 0.5 l Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 673 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 22.4 mg
 - Draslík 679 mg
 - Vláknina 16200.2 mg
 - Vitamín A 16200.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané zelí a orestujeme. Zaprášíme mletou paprikou a nakonec zalijeme kuřecím vývarem. Okořeníme dle chuti, provaříme.
 - 
                                2
Cca 15min před dokončením polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a nakonec zahustíme hladkou moukou.
 - 
                                3
Na pánvi orestujeme na sádle slaninu, přidáme mléko a rozmixujeme. Tímto vytvoříme slaninovou pěnu, kterou při podávání ozdobíme polévku.