Závitky z vepřového masa se sardelovým máslem
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Vepřové maso libové
 - 50 g Tuk
 - 100 g Moravské uzené maso
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Vegeta
 - 2 polévková lžíce Sardelová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 411 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 189.7 mg
 - Draslík 147.1 mg
 - Vláknina 1330.8 mg
 - Vitamín A 1330.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2530.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme náplň: kostičky slaniny rozškvaříme, na nich zpěníme půlku cibule a uzené maso nakrájené na nudličky. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme petrželku, okořeníme pepřem, vegetou a podle chuti osolíme. Necháme prochladnout.
 - 
                                2
Mezitím si naklepeme plátky vepřového masa, které potřeme sardelovým máslem. Na každý plátek masa dáme 1 lžíci připravené směsi, svineme a převážeme nití.
 - 
                                3
Druhou půlku cibule nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku, přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu poprášíme moukou a povaříme.