Vepřová nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 275.8 mg
 - Draslík 89.6 mg
 - Vláknina 47.3 mg
 - Vitamín A 47.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 871.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, v horké vodě nejdříve rozpustíme 50 g másla, potom nasypeme do vody mouku, rozmícháme metlou a necháme vychladnout. Takto jsme si připravili panádu.
 - 
                                2
Vepřové maso se slaninou umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, mletý muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme máslo.