Jehněčí ledviny se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Ledviny - průměr
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 998.5 mg
  • Draslík 98 mg
  • Vláknina 2815.3 mg
  • Vitamín A 2815.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí ledviny rozkrojíme a vykrájíme kanálky, pak je omyjeme a dáme do mléka na 30 minut odležet.

  • 2

    Ledviny vytáhneme z mléka, opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Každý plátek opepříme a obalíme v mouce.

  • 3

    Rozehřejeme olej, přidáme 1 lžíci másla a ledviny usmažíme z každé strany dozlatova. K ledvinám při smažení přidáme plátky uzené slaniny, kterou orestujeme též z každé strany.

  • 4

    Usmažené plátky ledvin osolíme podle chuti a spolu se slaninou poklademe na talíř.

  • 5

    Ledviny polijeme rozpuštěným máslem, pokapeme šťávou z citronu a posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

  • 6

    K ledvinám se hodí vařené brambory.

Komentáře k receptu