Saltimcocca s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 170 mg
 - Draslík 684.9 mg
 - Vláknina 3241.5 mg
 - Vitamín A 3241.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
 - 
                                3
Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme.
 - 
                                4
Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky.
 - 
                                5
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí.
 - 
                                6
Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně.
 - 
                                7
Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou.
 - 
                                8
Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                9
Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut.
 - 
                                10
Víno doléváme dle potřeby.
 - 
                                11
Po uvaření ihned podáváme.