Jelení řízky se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2265 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 217.5 mg
 - Draslík 888.6 mg
 - Vláknina 3732.5 mg
 - Vitamín A 3732.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na 8 tenkých plátků, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na plátky, petrželku posekáme. Vždy mezi dva plátky kýty vložíme plátek slaniny a plátek sýru, okraje zpevníme párátky a maso lehce potřeme pikantní hořčicí.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a takto připravené řízky zvolna osmažíme z obou stran.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší a pokrm posypeme posekanou petrželkou.