Špagety se slaninou, smetanou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 253.5 mg
 - Draslík 126.2 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu.
 - 
                                2
Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
 - 
                                3
Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme.
 - 
                                4
Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami.
 - 
                                5
Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.