Tuňák pečený ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 96.4 mg
 - Draslík 591.5 mg
 - Vláknina 344.3 mg
 - Vitamín A 344.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tuňáka zakapaného citronovou šťávou, osoleného, opepřeného a zaprášeného zázvorem necháme v míse asi půl hodiny marinovat. Během té doby porce obracíme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme olejem, vložíme na něj porce tuňáka a překryjeme je plátky slaniny. Před vložením do předehřáté trouby rybu mírně podlijeme a pečeme, dokud není slanina vyškvařená.