Skopový hřbet na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 971 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 14.8 mg
 - Draslík 368.6 mg
 - Vláknina 4405 mg
 - Vitamín A 4405 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřbet vcelku osolíme, potřeme česnekem a v pánvi osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Porcovat budeme až nakonec, kdy budou kosti měkčí. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, v pekáčku ji rozškvaříme, přiložíme hřbet, zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme pár kuliček pepře a za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.
 - 
                                2
Upečený hřbet u kosti nařízneme, kost přesekneme, takto následně rozporcujeme celý hřbet na šest dílů. Šťávu v pekáčku vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a krátce povaříme.
 - 
                                3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.