Cuketové knedlíčky s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1457 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 157.2 mg
 - Draslík 513.6 mg
 - Vláknina 8150 mg
 - Vitamín A 8150 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cuketu nastrouháme, dáme do mísy, osolíme částí soli a necháme 10 minut odstát, aby pustila šťávu. V jiné míse smícháme hrubou mouku, krupici, zbytek soli, přidáme cuketu, ze které jsme předtím vymačkali šťávu, vejce a vypracujeme těsto. V hrnci přivedeme k varu vodu, z těsta vypracujeme oválné knedlíčky a vhodíme je do vody. Vaříme na mírném ohni 4-5 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme na cedníku okapat. Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme trochu másla a na tuku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. Knedlíčky rozdělíme na talíře a podáváme přelité výpekem s cibulkou a slaninou.