Rigatoni s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 3500 ml Voda pitná
  • 1.2 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2707 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 326 mg
  • Draslík 159.5 mg
  • Vláknina 5382.5 mg
  • Vitamín A 5382.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na nudličky, čerstvé oregano posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme slaninu a osmahneme dokřupava. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme polovinu sýru. Těstoviny přendáme do pánve, promícháme se slaninou, přidáme smetanovou směs a podusíme, až směs zhoustne. Těstoviny upravíme na talíře, posypeme oreganem, zbylým sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu