Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 696 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 63.5 mg
 - Draslík 516.5 mg
 - Vláknina 11167.5 mg
 - Vitamín A 11167.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně silné plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Plátky vyjmeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce opražíme. Smetanu vyšleháme, osolíme, opepříme a přimícháme zrníčka koriandru. Na první plátek položíme pár lístků petrželky, naneseme ochucenou šlehačku, zakryjeme druhým plátkem, na něj naneseme opět vrstvu šlehačky a posypeme polovinou slaniny, zakryjeme třetím plátkem lilku, na něj položíme lístky petrželky, naneseme zbytek šlehačky, posypeme zbytkem slaniny a uzavřeme posledním plátkem lilku. Takto připravíme všechny čtyři sendviče, upravíme na talířky a podáváme.