Řízky z divočáka na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 182.2 mg
  • Vláknina 1781.1 mg
  • Vitamín A 1781.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky a naklepeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Koření promícháme.

  • 2

    Řízky posypeme směsí koření, osolíme, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vrátíme zpět řízky, zalijeme horkým vývarem a na mírném plameni podusíme do měkka.

  • 3

    V mezičase usmažíme slaninu do křupava, škvarečky vyjmeme, tuk upotřebíme jinak.

  • 4

    Řízky podáváme přelité šťávou a posypané škvarečky.

Komentáře k receptu