Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 337.7 mg
 - Vláknina 4158.1 mg
 - Vitamín A 4158.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké.