Rotoli di patate

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 300 g Šunka dušená
  • 250 g Houby čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 935.4 mg
  • Vláknina 11587.5 mg
  • Vitamín A 11587.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.

  • 3

    Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.

  • 4

    Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.

  • 5

    Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.

  • 6

    Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.

  • 7

    Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.

  • 8

    Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu