Rajčatová snídaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika červená
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 685.7 mg
  • Vláknina 6388.6 mg
  • Vitamín A 6388.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme si větší stroužek česneku který pokrájíme nadrobno. Bazalkové omyté listy posekáme.

  • 2

    Zralá masitá rajčata omyjeme, ponoříme do misky na 30 sekund do horké vody, pak je ochladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme je. Z rozkrojených rajčat vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dorůžova česnek, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou je dusíme doměkka 10-15 minut.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Rajčata občas promícháme a vidličkou rozmačkáme. Nakonec je dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a bazalkou.

  • 4

    Připravíme 2 zapékací hlubší misky o průměru přibližně 10-12cm. Na dno každé misky položíme 2 plátky šunky, kterou zalejeme rozvařenými rajčaty, Doprostřed každé misky rozklepnee čerstvé vejce, ochutíme je solí a červenou paprikou. Poté misky vložíme do trouby a rajčata s vejci pečeme přibližně 15-20 minut (do doby, až se vejce upečou).

  • 5

    Misky se zapečenými rajčaty a vejci servírujeme k snídani hned horké.

Komentáře k receptu