Mozeček po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vepřový mozek
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 2210 mg
  • Draslík 360.8 mg
  • Vláknina 2096.3 mg
  • Vitamín A 2096.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný mozeček blanšírujeme v malém množství vody.

  • 2

    Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, chilli papričky a všechno koření. Přidáme nakrájený mozeček a podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme sůl, citronovou šťávu a cukr.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu