Guláš tří barev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 300 g Hovězí kližka
  • 300 g Vepřová plec
  • 300 g Játra vepřová
  • 150 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 70 g Strouhanka
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 251.4 mg
  • Draslík 652 mg
  • Vláknina 13363.4 mg
  • Vitamín A 13363.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky a oddělíme od sebe. Játra nakrájíme na nudličky a dáme také zvlášť. V hrnci vyškvaříme kostičky slaniny, přidáme sádlo, přisypeme cibuli a necháme zežloutnout. Přisypeme obě mleté papriky, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso, orestujeme, a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Šťávu vysmahneme na tuk a přidáme vepřové maso, které znovu pustí šťávu. Necháme opět vysmahnout na tuk a přidáme do hrnce játra, orestujeme, podlijeme vodou a vaříme zvolna hodinu a čtvrt. Maso by mělo být téměř měkké, dochutíme prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, majoránkou, vmícháme strouhanku a vaříme ještě 10 až 15 minut.

  • 2

    Podáváme s rohlíky nebo vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu