Kari z vepřového mozečku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Jogurt bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 3 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Vepřový mozek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 10994.1 mg
  • Draslík 1531.1 mg
  • Vláknina 2818.6 mg
  • Vitamín A 2818.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.

  • 2

    Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu