Kyselá čorba s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 500 g Vepřový bok
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 161 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 279.8 mg
  • Draslík 1294.6 mg
  • Vláknina 32475.5 mg
  • Vitamín A 32475.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové tučnější maso (nejlépe bůček) pokrájíme na kostky, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po 20 minutách vaření přidáme pokrájená vepřová játra, celou očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, nakrájený česnek, bobkový list, pepř a sůl. Vaříme dalších 20 minut.

  • 2

    Na pánvi si připravíme jíšku: Rozehřejeme olej, přidáme mouku a papriku, krátce orestujeme a přimícháme do polévky. Vaříme dalších 20 minut. Před dovařením vyjmeme zeleninu. Na dochucení čorby vmícháme do vývaru zakysanou smetanu a ocet.

  • 4

  • 5

  • 6

Komentáře k receptu