Játra s ovčím sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Játra vepřová
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.23 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 809.7 mg
  • Draslík 682.1 mg
  • Vláknina 2000.5 mg
  • Vitamín A 2000.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra omyjeme a vaříme ve vodě 20 minut. Uvařená játra vytáhneme z vody, necháme odkapat a rozkrájíme je na malé kostky.

  • 2

    Do rozpáleného oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak na cibuli dáme pokrájená játra a znovu vše orestujeme.

  • 3

    Játra osolíme, opepříme, rozdrobíme na ně ovčí sýr a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme vajíčka dosmažit bez míchání.

  • 4

    Porce podáváme posypané zelenou petrželkou.

  • 5

Komentáře k receptu