Vepřová játra na koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 301 mg
  • Draslík 366.7 mg
  • Vláknina 3656.3 mg
  • Vitamín A 3656.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky. Z oloupané, nastrouhané cibule, prolisovaného česneku, zázvoru, mleté papriky, kari koření, pepře a citronové šťávy umícháme marinádu. Vložíme do ní připravená játra a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Potom játra zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme dužinu z citronu a krátce prohřejeme. Nakonec pokrm osolíme a promícháme.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu