Vepřová roláda s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Cibule
  • 200 g Játra vepřová
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 20 g Česnek
  • 40 g Strouhanka
  • 600 g Vepřový bok
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1878 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 319.8 mg
  • Draslík 836 mg
  • Vláknina 5802.5 mg
  • Vitamín A 5802.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bok nařízneme po celé ploše, ale nedořízneme do konce. Vytvoříme tím plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra na slabé plátky a česnek prolisujeme.

  • 2

    V míse smícháme strouhanku s vodou, přidáme vejce, česnek, promícháme a vzniklou hmotou potřeme plát bůčku. Navrch poklademe plátky jater, zavineme do rolády, ovážeme provázkem nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, solí, pepřem, kmínem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě. Roládu občas přeléváme výpekem.

  • 3

    Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem spolu s vařenými brambory.

Komentáře k receptu