Bažant nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Játra vepřová
  • 3 g Majoránka
  • 2 g Zázvor mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Bažant obecný
  • 80 g Slanina vepřová
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1897 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 378.3 mg
  • Draslík 1205.7 mg
  • Vláknina 5847 mg
  • Vitamín A 5847 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.

  • 2

    Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.

  • 3

    Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.

Komentáře k receptu