Srnčí špíz obalovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Játra vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 400 g Srnčí kýta
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Strouhanka
  • 3 g Tymián sušený
  • 3 g Jalovec
  • 100 g Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1162 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 259.7 mg
  • Draslík 377.3 mg
  • Vláknina 2864 mg
  • Vitamín A 2864 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu