Játra s pórkem na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 450 g Játra vepřová
  • 300 g Pórek
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 717 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 373 mg
  • Draslík 588.1 mg
  • Vláknina 3639.8 mg
  • Vitamín A 3639.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na nudličky a tři minuty ji smažíme na rozpáleném oleji. Slaninu vyjmeme a na vypečeném tuku dáme smažit pokrájená játra cca 2 minuty z každé strany. Jatrá vyjmeme a dáme stranou ke slanině.

  • 2

    Pórek pokrájíme na kolečka, zalijeme vývarem a dvě minuty vaříme, dokud nám nezměkne. Na závěr už jen smícháme všechny suroviny dohromady, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu