Plíčky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Vepřové srdce
  • 0.5 ks Vepřová slezina
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 kg Vepřové plíce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 973.3 mg
  • Draslík 1243.7 mg
  • Vláknina 5008.8 mg
  • Vitamín A 5008.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme vnitřnosti a doměkka uvaříme s bobkovým listem.

  • 2

    Necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém tuku.

  • 4

    Přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku.

  • 5

    Ředíme ji vývarem a povaříme.

  • 6

    Vložíme do ní nakrájené vnitřnosti, prohřejeme, osolíme a opepříme.

  • 7

    Smetanou zjemníme.

  • 8

    Ozdobíme citrónem a podáváme.

  • 9

    Na stole můžeme pokrm dochutit citrónovou šťávou.

  • 10

    Jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo noky.

Komentáře k receptu