Játra v alobalu s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Jablka
  • 240 g Játra vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 373.2 mg
  • Draslík 565.7 mg
  • Vláknina 7439.5 mg
  • Vitamín A 7439.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté plátky jater osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.

  • 2

    Omytá jablka nakrájíme na plátky, zalijeme vínem, zakapeme citronovou šťávou a podusíme.

  • 3

    Na alobal položíme játra, na ně navršíme podušená jablka, přelijeme vypečenou šťávou z jater a dobře zabalíme.

  • 4

    Zapečeme v troubě na mřížce nebo na plechu.

Komentáře k receptu