Vepřové ledvinky zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 120 g Okurky nakládané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Vepřové ledvinky
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1554 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 597.2 mg
  • Draslík 1056.9 mg
  • Vláknina 9637.5 mg
  • Vitamín A 9637.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky rozkrojíme podélně, odkrojíme tučné části, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na kolečka, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, odstavíme z plotny, na cibuli vyskládáme polovinu brambor, přidáme plátky ledvinek, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou brambor, ve smetaně rozmícháme vejce a pokrm v pekáčku zalijeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a vložíme pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 až 40 minut.

  • 3

    Ledvinky s bramborami rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře k receptu