Roštěná s ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 130 g Slanina vepřová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 200 g Vepřové ledvinky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 281.7 mg
  • Draslík 710.5 mg
  • Vláknina 1302.8 mg
  • Vitamín A 1302.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dočervena.

  • 2

    Nakrájíme najemno cibuli, lehce osmahneme na sádle a přidáme dobře očištěné a omyté ledvinky, které jsme nakrájeli na tenké plátky. Rychle je opečeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Rozšleháme vejce v hrnku, osolíme a usmažíme si postupně 4 menší omelety. Pak je přeložíme na půlku a položíme na každou roštěnku.

  • 4

    Podáváme s opékaným či vařeným bramborem a povrch roštěnky ozdobíme plátkem opečené slaniny a posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu