Candát s kedlubnami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kedlubna
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 600 g Candát obecný
  • 125 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 353.7 mg
  • Vláknina 5009.3 mg
  • Vitamín A 5009.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu.

  • 4

    Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách.

  • 5

    Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou.

Komentáře k receptu