Omelety (základní předpis)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 8 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 17 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 493.6 mg
  • Draslík 160.5 mg
  • Vláknina 370.2 mg
  • Vitamín A 370.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady rozšleháme metlou v míse.

  • 2

    V pánvi na omelety rozehřejeme máslo, vlijeme čtvrtinu těsta a přiklopené pokličkou upečeme. Nejdříve z jedné strany, poté obrátíme a dopečeme už bez pokličky.

  • 3

    Upečené položíme na talíř, přehneme, zlehka pocukrujeme.

Komentáře k receptu