Koláč jablkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 451.5 mg
  • Vláknina 12291 mg
  • Vitamín A 12291 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s kypřícím práškem, rozdrobíme mírně nahřáté máslo, cukr, přidáme vejce, mléko a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj dva tenčí pláty, z nichž jeden poklademe na plátky nakrájenými jablky, pocukrujeme, druhým plátem je přikryjeme. Povrch potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny.

Komentáře k receptu