Minestra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Fazole bílé
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 225 g Rajčata
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 2500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kosti vepřové
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Celer - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Brambory
  • 3 ks Cuketa
  • 0.22 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 1048 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 2763.6 mg
  • Vláknina 40706.8 mg
  • Vitamín A 40706.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 329.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole (cannellini) namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet.

  • 2

    Olej rozpálíme v hrnci a vložíme do něj šunkovou kost, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Smažíme, až cibule změkne, ale nezbarví se. Přidáme nakrájenou nať celeru, na kostičky krájenou mrkev, kapustu a zelené fazolové lusky. Pokud použijeme místo kapusty čerstvý špenát, přidáme ho později.

  • 3

    Fazole osušíme, rajčata oloupeme a spolu s čili papričkou přidáme do hrnce. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Z povrchu dle potřeby sléváme tuk. Přidáme bobkový list, rozmarýn a na velmi mírném ohni vaříme nezakryté asi 75 minut, až jsou fazole měkké.

  • 4

    Přidáme na kostičky pokrájené brambory, vaříme ještě 20 minut. Nakonec přidáme rozkrájenou cuketu, případně špenát a vaříme dalších 20 minut. Z povrchu sléváme tuk. Vyndáme kost, koření, přidáme čerstvou bazalku a petržel.

  • 5

    Podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu