Čokoládový krém se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 290.8 mg
 - Draslík 89.2 mg
 - Vláknina 1060 mg
 - Vitamín A 1060 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
3/4 dávky mléka svaříme s polovinou cukru, přidáme nastrouhanou kakaovou polevu a za stálého míchání ji rozvaříme.
 - 
                                2
Žloutky dobře rozšleháme se zbylým cukrem a zbylým studeným mlékem a za stálého míchání je vlijeme do vařícího mléka s polevou. Zahříváme v páře, až směs zhoustne. Nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila.
 - 
                                3
Uvařený krém procedíme, přidáme vanilkový cukr a po prochladnutí krém rozdělíme do šálků vytřených olejem.
 - 
                                4
Šálky potom vložíme do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Zvolna vaříme nejméně 1 hodinu do zhoustnutí krému.
 - 
                                5
Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a čokoládovými hoblinkami.
 - 
                                6
Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.