Polévka z rajčat a zeleniny
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Petržel - nať
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Květák
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Majoránka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 1 kg Rajčata
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 2.6 mg
 - Draslík 1482.8 mg
 - Vláknina 18213.5 mg
 - Vitamín A 18213.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 187.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na půlky nakrájený česnek s ostatním kořením vyvaříme v malém rendlíku.
 - 
                                2
Očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu podusíme na másle zvlášť. Podušenou zeleninu přelijeme odvarem z koření, přidáme květák nebo hrášek, oloupaná nakrájená rajčata a přelijeme vývarem. Vaříme do té doby, až je zelenina měkká, nesmí však být rozvařená.
 - 
                                3
Po uvaření posypeme petrželovou natí.