Kuře v pórkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 154.6 mg
 - Draslík 1119 mg
 - Vláknina 6653 mg
 - Vitamín A 6653 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Ochutíme solí a pepřem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit cca 5minut, poté vodu zcedíme a pórek udržujeme teplý.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, šalotku a společně restujeme 15-20minut, dokud maso není zlatavě hnědé. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Do stejné pánve nalijeme suché martini, víno, zakysanou smetanu, smetanu a necháme několik minut provařit. Přidáme pórek a vaříme ještě asi 5minut.
 - 
                                4
Podle potřeby omáčku dochutíme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a přelijeme jí kuřecí maso.