Vídeňské sachrové krychličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 118 mg
 - Draslík 179.6 mg
 - Vláknina 2993.9 mg
 - Vitamín A 2993.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Žloutky s cukrem a změklým máslem vymícháme do pěny, přidáme čokoládu a mleté nové koření. Tuhý sníh z bílků smícháme s moukou a spojíme s pěnou.
 - 
                                2
Těsto dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce pomažeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-35 minut.
 - 
                                3
Ještě trochu teplé těsto stáhneme z pečícího papíru, překlopíme na papír posypaný kakaem a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Na povrchu potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme kakaem a necháme na chvíli ztuhnout, potom nakrájíme na malé krychličky asi 3 x 3 cm. Potřeme nebo namáčíme strany krychliček čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
 - 
                                5
Ozdobíme bílou čokoládou nebo bílou cukrářskou polevou, tak že na krychličkách vytvoříme cukrářským sáčkem sněhové vločky.